[វីដេអូ] ​នំ​ដង្កូវ​ល្បី​ថា​ឆ្ងាញ់​ជាង​គេ​នៅ​ស្រុក​ខ្មែរ មាន​ប្រភព​នៅ​ខេត្ត​កំពត

  • 2018-09-14 06:19:17
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 3

ចន្លោះមិនឃើញ

នៅ​កម្ពុជា ជា​ពិសេស​នៅ​តាម​ជនបទ កម្រ​ថា​គ្មាន​អ្នក​ស្គាល់​នំដង្កូវ​ណាស់។ នំ​ដង្កូវ​ដែល​ល្បី​ថា​ឆ្ងាញ់​ជាងគេ ភាគច្រើន​មាន​ប្រភព​មកពី​ខេត្ត​កំពត។

[ខ្លីៗ] សូម​នាំ​អារម្មណ៍​ប្រិយមិត្ត ទៅ​ទស្សនា​វីដេអូ​របស់​ក្រុមការងារ [ផ្លូវទៅស្រុក វគ្គ២] ដែល​បង្ហាញ​ពី​ម្ចាស់​សិប្បកម្ម​នំ​ដង្កូវ​ដ៏​ល្បី​មួយ​រូប គឺ​ លោក អេង ជាវ​ឈាន់។

លោក អេង ជាវឈាន់ អាយុ​៣៨​ឆ្នាំ ជា​ម្ចាស់​សិប្ប​កម្ម​ផលិត​នំ​ដង្កូវ នៅឃុំ​កំពង់​គ្រែង ស្រុក​ទឹក​ឈូ ខេត្ត​កំពត។ លោក​ប្រកបរបរ​​នេះ​ជាង ​១០​ឆ្នាំ​មក​ហើយ​ ដោយ​ចាប់​ផ្ដើម​ដំបូង​ត្រឹម​លក្ខណៈ​គ្រួសារ រហូត​ពង្រីក​ផលិតកម្ម រហូត​មាន​កម្មករ​ជាង ២០នាក់ ដូច​សព្វថ្ងៃ។

ចង់ដឹង​ច្បាស់ សូម​ទស្សនា​វីដេអូ​ខាងក្រោម៖

ចុច​ត្រង់នេះ ដើម្បីទស្សនា​វីដេអូ​ជាច្រើនទៀត

លោក អេង ជាវ​ឈាន់ អាយុ​៣៨​ឆ្នាំ ជា​ម្ចាស់​សិប្ប​កម្ម​ផលិត​នំ​ដង្កូវ នៅឃុំ​កំពង់​គ្រែង ស្រុក​ទឹក​ឈូ ខេត្ត​កំពត
កម្មករ​របស់​លោក ជាវ​ឈាន់ កំពុង​ច្របាច់​ម្សៅ​លាយ​គ្រឿង នៅ​ក្នុង​រោង​ដុត​នំ​ នា​រសៀល​មួយ​។ ម្សៅ​មី ស្ករ​ស ខ្ទិះ​ដូង និង ពង​ទា គឺ​ជា​គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ផលិត​នំ​ដង្កូវ​។ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ៗ សិប្ប​កម្ម​មួយ​នេះ ប្រើ​ម្សៅ​មី អស់​ប្រមាណ​ជា​ ២០០​គីឡូ​ក្រាម ដើម្បី​ផលិត​នំ​ដង្កូវ​។
ការ​លាយ​ម្សៅ និង ការ​លុញ​ម្សៅ​ជា​ដុំ​តូចៗ​រាង​ដូច​ដង្កូវ ធ្វើ​ឡើង​រៀងៗ​ខ្លួន​ ដោយ​ពួក​កម្មករ​ប្រើ​រូប​មន្ត​រួម​មួយ ដែល​កំណត់​ដោយ​លោក ជាវ​ឈាន់​។ ជា​មួយ​គ្នា​នេះ​ដែរ ប្រាក់​ឈ្មួល​របស់​កម្មករ ត្រូវ​កំណត់​ដោយ​ទម្ងន់​ម្សៅ​មី ដែល​គេ​យក​មក​លាយ​គ្រឿងផ្សំ​ គឺ​១​គី​ឡូ​ក្រាម តម្លៃ​៥០០​រៀល។ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ៗ កម្មករ​ម្នាក់​អាច​ប្រើ​ម្សៅ​អស់​ ៣០​គីឡូ​ក្រាម។ នៅ​ក្នុង​រូប​នេះ លោក​ជាវ​ឈាន់​ កំពុង​ជជែក​លេង​ជាមួយ​កម្មករ​របស់​គាត់ នៅ​ក្នុង​រោង​ដុត​នំ​។
ការ​ដុត​នំ ធ្វើ​ឡើង​តាំង​ពី​ព្រលឹម ទល់​ល្ងាច។ ឡ​ដុត​នំ​ទាំង​៥​របស់លោក ជាវ​ឈាន់​ ប្រើ​ប្រាស់​ធ្យូង​ជា​ប្រភព​ផ្តល់​កម្តៅ​។ ដោយ​មិន​មែន​ជា​ឡ​ប្រើ​ចរន្ត​អគ្គិសនី ដូច្នេះ​ការ​ដុត​នំ ធ្វើ​ឡើង​យ៉ាង​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​បំផុត ព្រោះ​វា​អាច​ខ្លោច​ និង​ឆៅ​បាន​ដោយ​ងាយ​។ នៅ​ក្នុង​រូប​នេះ កម្មករ​របស់​លោក ជាវ​ឈាន់ កំពុង​រុញ​ថាស​នំ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឡ​ដុត​ម្តង​ទៀត បន្ទាប់​ពី​គាត់​ទាញ​ថាស​នំ​ចេញ​មក​ពិនិត្យ ហើយ​ឃើញ​ថា​នំ​របស់​គាត់​មិន​ទាន់​ឆ្អិន​សព្វ​ល្អ​។

ចុចអាន​អត្ថបទ​ទាក់ទង


អត្ថបទ៖ សុខ សុវត្ថិ