រដូវត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីខេត្តស្ទឹងត្រែងមកដល់ហើយ ចំណែកតម្លៃវិញថ្លៃកប់ពពក
- 2018-12-03 02:41:04
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
រដូវត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីខេត្តស្ទឹងត្រែងមកដល់ហើយ ចំណែកតម្លៃវិញថ្លៃកប់ពពក
ចន្លោះមិនឃើញ
តាមការចុះផ្សាយរបស់រស្មីកម្ពុជា ត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីដែលជាប្រភេទត្រីដ៍កម្រ និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់នៅខេត្តស្ទឹងត្រែងមានតម្លៃខ្ពស់នៅលើទីផ្សារអ្នកនេសាទអាចលក់បានក្នុងតម្លៃចាប់ពី ៣០ទៅ១៥០ដុល្លារតាមប្រភេទត្រីតូចនិងត្រីធំក្នុងមួយក្បាល។
លោក ទុំ នីរ៉ូ នាយខណ្ឌរដ្ឋបាលជលផលខេត្តស្ទឹងត្រែងបានឲ្យដឹងថា ត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីប្រភេទលេខ១ដែលមានទម្ងន់ចាប់ពី ២គីឡូក្រាមឡើងទៅក្នុងមួយក្បាល១៥០ដុល្លារ។ ប្រភេទលេខ២ មានទម្ងន់ពី ១គីឡូក្រាមទៅ ២គីឡូក្រាមតម្លៃពី ៥០ទៅ៧០ដុល្លារ និងប្រភេទលេខ៣ ដែលមានទម្ងន់ត្រឹម ១គីឡូក្រាមចុះ ថ្លៃ ៣០ដុល្លារ។ តម្លៃនេះបានជួយឲ្យអ្នកនេសាទរកប្រាក់ចំណូលបានច្រើនសម្រាប់ដោះស្រាយជីវភាពគ្រួសារ។
លោកបន្តថា មូលហេតុដែលនាំឲ្យត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីមានតម្លៃខ្ពស់ជាងប្រភេទត្រីផ្សេងៗនៅដើមរដូវនេសាទនេះ គឺដោយសារវាជាប្រភេទត្រីដ៍កម្រមានរសជាតិឆ្ងាញ់ មានខ្លាញ់ពណ៌លឿងដូចបង្កងហើយមានកេរ្ត៍ឈ្មោះបោះសំឡេងធ្វើឲ្យមនុស្សជាច្រើន ជាពិសេសអ្នកដែលមានលុយកាក់ច្រើនតែងចង់សាករសជាតិត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីនេះ បើទោះជាមានតម្លៃថ្លៃយ៉ាងណាក៏ដោយ។
ជំនាញជលផលបានឲ្យដឹងថា ត្រីប៉ាស៊ីអ៊ីគឺមាននៅតែក្នុងទន្លមេគង្គនិងទន្លេសេកុង ទឹកដីខេត្តស្ទឹងត្រែងតែប៉ុណ្ណោះ។ ត្រីនេះវាបានឡើងទៅពងកូននៅក្នុងទឹកដីជាប់ព្រំដែននឹងប្រទេសឡាវ ភាគខាងជើងខេត្តស្ទឹងត្រែងប្រទេសកម្ពុជា។ នៅពេលដល់រដូវទឹកស្រក វានឹងចាប់ផ្ដើមចុះមកផ្នែកខាងក្រោម មករស់នៅតាមដងទន្លេស្ថិតក្នុងទឹកដីខេត្តស្ទឹងត្រែង ជាប់ព្រំប្រទល់ជាមួយស្រុកសំបូរខេត្តក្រចេះតាមដងទន្លេមេគង្គ។ ដោយសារព្រំប្រទល់ខេត្តស្ទឹងត្រែង និងខេត្តក្រចេះ នៃដងទន្លេមេគង្គសម្បូរទៅដោយព្រៃលិចទឹកកោះថ្មទឹកហូរ ជាលក្ខណៈងាយស្រួលក្នុងការរស់នៅរបស់ត្រីទើបវាចូលចិត្តទៅរស់នៅទីនោះ៕