ក្រសួង​ទេសចរណ៍៖ រៀប​ចំ​ព្រឹត្តិការណ៍​ទេសចរណ៍​ម្ហូបអាហារ​លើក​ទី ១ នៅ​កម្ពុជា

  • 2019-08-20 01:41:23
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ


ក្រសួងទេសចរណ៍ បាន​សហការ​ជា​មួយ​អង្គការ​ទេសចរណ៍ពិភពលោក (UNWTO) នឹង​រៀប​ចំ​សន្និសីទ​អន្តរជាតិលើកទី១ ស្តី​ពីទេសចរណ៍ម្ហូបអាហារកម្ពុជា (The First International Conference on Cambodia Gastronomy and Food Tourism) នៅ​ថ្ងៃទី២១ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៩ នៅ​សណ្ឋាគារ​សុខាភ្នំពេញ។

សន្និសីទអន្តរជាតិលើកទី១នេះ ស្តីពី «ទេសចរណ៍​ម្ហូប​​អាហារកម្ពុជា លើក​កម្ពស់​គុណ​តម្លៃ​ប្រពៃណី និង​បេតិកភណ្ឌ​សម្រាប់​ការ​អភិវឌ្ឍ​ទេសចរណ៍​ប្រកប​ដោយចីរភាព» មាន​គោល​ដៅ​ផ្សព្វផ្សាយ​ពី​សក្ដានុពល​ទេសចរណ៍​ម្ហូបអាហារ និង​ផលិតផល​ខ្មែរ ឱ្យ​ក្លាយ​ជា​ផលិតផល​ទេសចរណ៍​ប្រកប​ដោយ​ភាព​ទាក់​ទាញ​ថែម​ទៀត។

លើស​ពី​នេះ​ដើម្បី​ចូលរួម​លើក​កម្ពស់​ម្ហូបអាហារ និង​ផលិតផល​ខ្មែរ ដែល​បង្ហាញ​ពី​វប្បធម៌ និង​អត្តសញ្ញាណ​ជាតិ ទៅ​កាន់​ពិភព​លោក​ឲ្យបាន​ទូលំទូលាយ ស្រប​តាម​បរិបទ​អាស៊ាន និង​ពិភពលោក ក៏​ដូចជា​ស្រប​តាម​ការ​ដាក់​ចុះ​យុទ្ធនាការ «នំបញ្ចុក​សន្តិភាព» ដោយ​សម្ដេច ហ៊ុន សែន។

ក្នុង​ព្រឹត្តិការណ៍​នេះ ក៏​មាន​ការ​ចូលរួម​ពី​វាគ្មិន​ជាតិ-អន្តរជាតិ តំណាង​អង្គការ​ទេសចរណ៍​ពិភពលោក (UNWTO) ប្រទេស​សមាជិក​អាស៊ាន ព្រម​ទាំង​មាន​ការចូលរួមពីស្ថាប័នរដ្ឋ ឯកជន សិស្ស និស្សិត និង​មាន​ការ​តាំង​បង្ហាញ​ផលិតផល​ខ្មែរ​មក​ពី​បណ្ដា​រាជធានី-ខេត្ត​នានា​ផងដែរ។

ជា​មួយ​គ្នា​នោះ ក្រសួង​ទេសចរណ៍​ក៏​បាន​អញ្ជើញ​ប្រតិបត្តិការ​ទេសចរណ៍ ដៃ​គូ​អភិវឌ្ឍន៍ សាលា​បណ្ដុះបណ្ដាល​វិជ្ជា​ជីវៈ​ទេសចរណ៍ ផ្នែក​រដ្ឋ ឯកជន និង​ស្ថាប័ន​ពាក់ព័ន្ធ​នានា សហការ​ចូលរួម​ក្នុង​ព្រឹត្តិការណ៍​នេះ៕

អត្ថបទ និងរូបភាព៖ ក្រសួង​ទេសចរណ៍

ចុចអាន៖

អត្ថបទ៖ ម៉េងងី

អត្ថបទថ្មី
;