អាហារនាំសំណាងទាំង៧ ដែលគេនិយមនៅពេលចូលឆ្នាំប្រពៃណីចិន
- 2020-01-16 06:45:52
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារនាំសំណាងទាំង៧ ដែលគេនិយមនៅពេលចូលឆ្នាំប្រពៃណីចិន
ចន្លោះមិនឃើញ
អាហារគឺជានិមិត្តសញ្ញាដ៏សំខាន់មួយ សម្រាប់ប្រជាជនចិននៅអំឡុងពេលពិធីបុណ្យចូលឆ្នាំប្រពៃណី ព្រោះគេជឿថាវានឹងអាចពាំនាំនូវសំណាងល្អបានពេញមួយឆ្នាំ។ ជំនឿនេះត្រូវជនជាតិចិនផ្ដោតសំខាន់ទៅលើឈ្មោះអាហារ ឬក៏រូបរាងរបស់ពួកវា។ ម្ហូបអាហារចំនួន ៧មុខ ដែលចិននិយមជាងគេមានដូចជា៖
១. ត្រី - តំណាងឲ្យការបង្កើនភាពសម្បូរសប្បាយ
ពេលបរិភោគ ក្បាលត្រីគួរដាក់ឲ្យចំមុខភ្ញៀវ ឬមនុស្សដែលមានវ័យចំណាស់ជាងគេនៅក្នុងផ្ទះ ព្រោះនេះគឺជាការបង្ហាញនូវភាពគោរព
មនុស្សចាស់បរិភោគត្រីមុន ទើបអ្នកដែលមានអាយុតិចបរិភោគតាមក្រោយ
ត្រីមិនគួរបង្វិលចុះឡើងនោះទេ
២. គាវ - តំណាងឲ្យទ្រព្យសម្បត្តិ
គាវត្រូវធ្វើឲ្យប៉ោងធំៗ មិនត្រូវមានរាងសំប៉ែតទេព្រោះវាតំណាងឲ្យភាពក្រីក្រ
ប្រជាជនចិនមួយចំនួនបានដាក់សរសៃអំបោះសវែង១ខ្សែ ឬកាក់នៅក្នុងគាវ ហើយអ្នកដែលហូបចំ គឺនឹងមានអាយុវែង
គាវត្រូវតម្រៀបជាជួរ មិនមែនជារង្វង់ទេ ព្រោះរាងរង្វង់បានន័យថាជីវិតរបស់អ្នកនឹងនៅតែវិលវល់ត្រង់ចំណុចដដែលៗមិនខាន
៣. សាយ៉រ - តំណាងឲ្យទ្រព្យសម្បត្តិ
៤. នំអង្ករដំណើប - តំណាងឲ្យចំណូលខ្ពស់ ឬមុខតំណែងធំ
៥. បង្អែមបាញ់ចានឿក - តំណាងឲ្យភាពជួបជុំនៃគ្រួសារ
៦. មី - តំណាងឲ្យអាយុវែង និងសុភមង្គល
៧. ផ្លែឈើ ដែលមានរាងមូលៗ ហើយពណ៌មាស - តំណាងឲ្យភាពពេញលេញ និងទ្រព្យសម្បត្តិ