ទឹកឃ្មុំ និងអង្ករដំណើបជាធាតុផ្សំសំខាន់សម្រាប់ធ្វើឥដ្ឋសម័យបុរាណ
- 2020-10-19 10:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ទឹកឃ្មុំ និងអង្ករដំណើបជាធាតុផ្សំសំខាន់សម្រាប់ធ្វើឥដ្ឋសម័យបុរាណ
ចន្លោះមិនឃើញ
ខ្មែរបុរាណគេធ្វើឥដ្ឋគឺ គេយកអង្ករដំណើបមកបបរលាយ និងដីឥដ្ឋ ហើយយកទៅជាន់ក្នុងពុម្ពរួចយកទៅដុត។ ក្រៅពីអង្ករដំណើប និងដីឥដ្ឋ ខ្មែរបុរាណសម័យនោះក៏យកទឹកឃ្មុំយកមកលាយជាមួយផងដែរ ដោយសារសម័យនោះខ្មែរយើងសម្បូរឃ្មុំណាស់។ នេះបើយោងតាមសៀវភៅគំនូរបុរាណ របស់អ្នកនិពន្ធ កក់ ច័ន្ទថាត។