គន្លឹះសំខាន់ៗ ពីលោក ផាន់ សុផន ពីកូនកសិករម្នាក់ក្លាយជាម្ចាស់ភាគហ៊ុនក្រុមហ៊ុនកាហ្វេលំដាប់ខ្ពស់មួយ
- 2021-09-28 04:27:11
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
គន្លឹះសំខាន់ៗ ពីលោក ផាន់ សុផន ពីកូនកសិករម្នាក់ក្លាយជាម្ចាស់ភាគហ៊ុនក្រុមហ៊ុនកាហ្វេលំដាប់ខ្ពស់មួយ
ចន្លោះមិនឃើញ
ពីមួយសប្ដាហ៍ទៅមួយសប្ដាហ៍ កម្មវិធីជជែកពិភាក្សាពីមុខជំនួញគ្រប់វិស័យគឺកម្មវិធី Starting Up តែងតែនាំយកភ្ញៀវកិត្តិយសដែលកំពុងមានមុខជំនួញជោគជ័យមកជជែក និងបង្ហាញផ្លូវពីដំណើរការបើកអាជីវកម្មរបស់ពួកគេទាំងជួបនូវការលំបាក តស៊ូ និងឆ្លងកាត់ឧបសគ្គរាប់មិនអស់រហូតកសាងឡើងបានដោយជៅកជ័យ។ ពីភ្ញៀវកិត្តិយសសម្រាប់សប្ដាហ៍ថ្មីនេះមកជួបជាមួយលោក ផាន់ សុផន ដែលជាម្ចាស់ភាគហ៊ុនក្រុមហ៊ុន Feel Good Coffee កំពុងមានបទពិសោជន៍ជាច្រើនលើមុខជំនួញពីការបើកហាងកាហ្វេ។
កើតចេញពីគ្រួសារកសិកម្មនៅខេត្តតាកែវ លោក ផាន់ សុផន បានបន្តការសិក្សានៅខេត្តបាត់ដំបង និងបានសិក្សាបន្ថែមផ្នែករដ្ឋបាលសាធារណៈ និងភាសាអង់គ្លេសជោគជ័យទាំង ២សាលា ថែមទៀត បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ថ្នាក់ទី១២ នៅឆ្នាំ២០០៨។ ពេលនោះលោកក៏បានចាប់ផ្ដើមការងារដំបូងជាការងារស្ម័គ្រចិត្តរយ:ពេល៣ឆ្នាំដោយមិនទទួលបានប្រាក់ខែ។ ក្រោយពេលបញ្ចប់ការសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រលោក ផាន សុភ័ណ្ឌ អាចទទួលបានបទពិសោធន៍ច្រើនគួរសម និងបានចាប់ផ្ដើមគិតពីការងារដែលខ្លួនចូលចិត្តស្រលាញ់វិញម្ដង។ ក៏បានមកចាប់យកឱកាសការងារនៅភ្នំពេញបានមិត្តភក្ដិ និងបានណែនាំពីការងារដែលខ្លួនចង់ធ្វើដើម្បីបានបទពិសោធន៍។
លោក ផាន់ សុផន ថានៅអំឡុងឆ្នាំ២០១៣ លោកបានជួបអ្នកជំនួញដែលធ្លាប់មានបទពិសោធន៍ជាង៣០ឆ្នាំ លើវិស័យម្ហូបអាហារ កាហ្វេ។ ភាពឧស្សាហ៍ព្យាយាមរបស់លោកពេលនោះហើយបានធ្វើឲ្យលោកមានឱកាសបានរៀនលីងកាហ្វេ ឆុងកាហ្វេ ទាំងពេលនោះលោកគ្រាន់តែជាបុគ្គលិកលើកាហ្វេធម្មតាប៉ុណ្ណេះ។ បន្ទាប់ពីធ្វើការបានជាងមួយរយ:នៅឆ្នាំ២០១៤ លោកក៏បានសម្រេចចិត្តចុះឈ្មោះចូលក្នុងកម្មវិធីប្រកួតប្រជែងឆុងកាហ្វេ ទទួលបានពាន់ប្រាក់ បន្ទាប់មកក៏ចាប់ផ្ដើមចូលរួមប្រកួតនៅក្រៅប្រទេសតំណាងឲ្យកម្ពុជា ទទួលបានពាន់ប្រាក់។
ក្រៅពីជំនាញឆុងកាហ្វេលោក ផាន់ សុផន ក៏មានជំនាញជួសជុលម៉ាសុីនឆុងកាហ្វេដែលរៀននៅថៃ និងរៀនជំនាញដាំកាហ្វេនៅប្រទេសវៀតណាម និងមានឱកាសទៅសិក្សាផ្នែកជំនាញលីងការហ្វេដែលមានការបើកបង្រៀនពី លោកគ្រូ Scott Rao នៅប្រទេសម៉ាឡេស៊ី ក្រោយមកទៀតលោកក៏ទៅសិក្សាអំពីការដាំដុះថែទាំ និងការប្រមូលផល ដោយរួមបញ្ចូលទាំងការភ្លក់កាហ្វេបែបជំនាញ និងការវិភាគគ្រាប់កាហ្វេ រួមទាំងការលីងសាកល្បងផងដែរពីក្រុមហ៊ុន Torch នៅឈាងម៉ៃ ប្រទេសថៃ ។ រួចក៏បានទៅរៀនផលិត និងជួសជុលម៉ាស៊ីនឆុងកាហ្វេបន្ថែមនៅប្រទេសអីុតាលីផ្ទាល់ និងចុងក្រោយទៅសិក្សានៅប្រទេសសិង្ហបុរី អំពីអ្នកជំនាញការលីងកាហ្វេតាមបែបស្តង់ដារអន្តរជាតិ ។
ទាំងនោះហើយដែលបានធ្វើឲ្យលោកទទួលបានចំណេះដឹងពីជំនាញកាហ្វេបានច្រើនរហូតមកដល់សព្វថ្ងៃ ហើយអ្វីដែលលោកទទួលបាននេះគឺដោយសារតែមានការជួយជ្រោមជ្រែង ពីជនបរទេស ២រូប ជាស្ថាបនិកក្រុមហ៊ុន និងហាងកាហ្វេ Feel Good Coffee ធ្វើឱ្យលោកបានបន្តសិក្សាជំនាញកាហ្វេនេះដល់ក្រៅប្រទេស រហូតជោគជ័យមកដល់សព្វថ្ងៃ៕
ទស្សនាវីដេអូសម្ភាសខាងក្រោមនេះ៖