ម្ទេសម៉ត់ផលិតនៅវៀតណាម មានផ្ទុកសារធាតុគីមីបង្កជាជំងឺមហារីក
- 2018-05-21 04:36:05
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ម្ទេសម៉ត់ផលិតនៅវៀតណាម មានផ្ទុកសារធាតុគីមីបង្កជាជំងឺមហារីក
ចន្លោះមិនឃើញ
អាជ្ញាធរវៀតណាម កាលពីពេលថ្មីៗនេះ បានចុះបង្ក្រាបទីតាំងសិប្បកម្មផលិតម្សៅម្ទេសចំនួន ៥កន្លែង ដែលមានផ្ទុកសារធាតុ Carcinogen លើសកម្រិត ដោយអាចបង្កជាជំងឺមហារីកថ្លើម និងពោះវៀន។ ការចុះបង្ក្រាបនេះ ត្រូវធ្វើឡើងដោយមន្ត្រីក្រសួងកសិកម្ម និងអភិវឌ្ឍន៍ជនបទវៀតណាម ក្នុងដំណើរការចុះត្រួតពិនិត្យនៅតាមសិប្បកម្ម នៅក្រុងមួយចំនួននៅវៀតណាម។
លោក Nguyen Nhu Tiep ប្រធាននាយកដ្ឋានធានាគុណភាពផលកសិ-ព្រៃឈើវៀតណាមបានឲ្យដឹងថា ម្សៅម្ទេសអាចឆ្លងសារធាតុបង្កជាជំងឺមហារីកខាងលើយ៉ាងងាយ ប្រសិនបើមិនបានរក្សាទុក និងវេបខ្ចប់ឲ្យបានត្រឹមត្រូវ។
សូមបញ្ជាក់ថា ម្សៅម្ទេស ត្រូវបានប្រើប្រាស់សម្រាប់បន្ថែមរសជាតិលើម្ហូបអាហារ៕