[វីដេអូ] វិធី​ធ្វើ​ឆ្នាំងបាយដេរ៉ា​ ដែល​ប្រជាពលរដ្ឋ​ខ្មែរ​ និយម​ប្រើ​ពី​ដើម​រៀងមក!

  • 2018-08-31 07:12:18
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ចន្លោះមិនឃើញ


ប្រជាពលរដ្ឋ​ខ្មែរ ជាពិសេស​អ្នក​រស់​នៅ​តាម​ស្រុក​ស្រែ​ចម្ការ នៅតែ​និយម​ប្រើ​ឆ្នាំង​បាយ​ធ្វើ​ពី​ដេរ៉ា (ឆ្នាំង​ចាក់​អាលុយ​មី​ញ៉ូម) ទោះ​មាន​ឆ្នាំង​បាយ​អគ្គិសនី​ក៏ដោយ។

លោក គឹម ចាន់ វ័យ៤០ឆ្នាំ ជាម្ចាស់សិប្បកម្មផលិតឆ្នាំងដេរ៉ា​មួយ នៅភូមិដំណាក់ស្នាយ ឃុំពាមជីកង ស្រុកកងមាស ខេត្ត​កំពង់​ចាម។ លោក​បាន​អភិវឌ្ឍខ្លួនពីអ្នកស៊ីឈ្នួលចាក់ឆ្នាំងឱ្យគេ រហូត​ក្លាយ​ជា​ម្ចាស់​សិប្បកម្ម​ឆ្នាំងដេរ៉ា ដ៏​ជោគជ័យ។

លោក គឹម ចាន់ បាន​ចែករំលែក​បទពិសោធន៍​នៃ​ការ​ធ្វើឆ្នាំង​ដេរ៉ា តាម​រយៈ​វីដេអូ​របស់​ក្រុមការងារ [ផ្លូវទៅស្រុក វគ្គ២] ដូចខាងក្រោមនេះ៖

ចុចទស្សនា​វីដេអូ​ជាច្រើន​ទៀត

លោក គឹម ចាន់
កម្មករ​​ដំឡើង​ពុម្ព​ឆ្នាំង (ពុម្ព​ឆ្នាំង​ធ្វើ​ពី​ដី​ខ្សាច់​ម៉ត់​ល្អ)
កម្មករ​​​​ស្ល រំលាយ​កម្ទេច​អាលុយ​មីញ៉ូម ដែល​មាន​ដូចជា​កំប៉ុង​ស្រាបៀរជា​ដើម
កម្មករ​នាំ​គ្នា​យក​ដង្កៀប​ធំ កៀប​បំពង់​ផ្ទុក​អាលុយមីញ៉ូម ទៅ​ចាក់​ក្នុង​ពុម្ព​ ដែល​ត្រៀម​រួចជា​ស្រេច
កម្មករ​នាំគ្នា រើ​ពុម្ព​ដី​ខ្សាច់​ចេញ ហើយ​យក​ទំពក់​ថ្ពក់​ឆ្នាំង​ដេរ៉ា ដែល​ទើប​ផលិត​ថ្មី​ចេញ​ពី​ក្នុង​ដី​ខ្សាច់
ឆ្នាំង​ដែល​ធ្វើ​ហើយ ត្រូវ​យក​ទៅ​ក្រឡឹង និងឆាប​ឱ្យ​ភ្លឺ​រលោង និង​ស្អាត​

ទស្សនា​វីដេអូ​ជាច្រើន​ទៀត​ពី [ផ្លូវទៅស្រុក វគ្គ២] ខាងក្រោម​នេះ៖

អត្ថបទ៖ សុខ សុវត្ថិ

អត្ថបទថ្មី
;